Rick Riordan – A szörnyek tengere, A titán átka

Szörnyű ez a sorozat, de komolyan. Addiktív. És az a legrosszabb benne, hogy még csak azt sem tudom megmondani, miért köt le annyira. Nem egy nagy cucc, nem szól különösebben semmiről, a fordítása helyenként bosszantóan (pedig érződik, hogy fordítóváltás volt, de így is le kellett tennem a könyvet néha – túl sok a szóvicc, túl nehéz áthozni őket).

De azt hiszem, a jó könyvek mindig az ilyen MÉGISekről szólnak.

Percy változatlanul nagyon vicces *_____* (már amikor sikerül átültetni a poénokat magyarra. A babos nem jött át! Se a valázás -.- De a francos-flancos az jó volt XD) A többiek is elmennek. A szörnyek tengerében talán Clarisse-t (így írják?) tudnám kiemelni, a titán átkában pedig minden második mellékszereplőt. Egyszerre jó és rossz, hogy mindkét kötet marha rövid volt – nehogy megerőltessük magunkat olvasás közben^^; Vagy velem van a baj, vagy minden agyoncifrázás ellenére tényleg sík kiszámítható a sztori. Viszont így legalább nincsenek nagy izgalmak. Az utsó két kötetre leszek nagyon kíváncsi, mert azokról semmilyen előzetes információm nincs. Percy apja egyre szimpibb, és továbbra is imádom, ahogy a mitológiát vegyítjük a jelenkorral.

Végre a lezárásra is maradt idő. Vagy harminc oldal. De Riordan úr nem tud leszokni róla, hogy az utolsó 3 oldalba főcsavart pakoljon. Jól esne egy kis leülés a történetnek, mert így az első oldaltól az utolsóig ezerrel pörög, és jönnek a szörnyek, utaznak innen-oda, meg onnan-ide, csatáznak mindenféle lényekkel, csatáznak egymással, bejárják a fél világot, mindezt pár nap leforgása alatt, és se nekik, se nekünk nincs időnk levegőt venni. Szóval nyugivaaaaan, nem rohanunk. Még meggyászolni sincs idő az elesetteket, és ez gáz.

A történet logikájával még mindig csak annyi a bajom, hogy TÚL SOK VÁLTOZÓ, és EZ ÍGY EBBEN A FORMÁBAN NEM MEGVALÓSÍTHATÓ. Ettől még kalandregény, és ez ilyen kalandregény-betegség, szóval oké, elfogadom, hogy mindig minden pont jókor történik. Csak na.

Thália végefordulata tetszett. Nagyon is. Nem azt mondom, hogy nem lehetett számítani rá, de ugyanakkor nagyon jó kis húzás volt a prófécia megkerülésére is. Nico meg… ejjejj, egyelőre nem tudom, mit gondoljak. De a reakciója abszolút megérthető a végén.

Ez most csak egy gyors vélemény volt. Kritikát majd talán a másik kettőről:) Ja és VÍZI ALKALMATOSSÁG XD Jajistenemeznagyonfájt XDDDDDDDD Én is épp egy ülő alkalmatosságon csücsülök, és ivó alkalmatosságból locsolom magamba a kávétXD ❤ Ennyi nem többXD

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s