Csata a labirintusban

Kezdek ott tartani, hogy tényleg nem érdekel, hogyan kéne egy jó regénynek megírva lennie. Ez a Rick Riordan széria – minden nyilvánvaló hibája ellenére – az egyik legszórakoztatóbb sorozat, amit valaha olvastam. Pedig nem én vagyok a célcsoport.

Innentől minden csupa SPOILER, úgyhogy, ha nem akarjátok elrontani magatoknak az élményt, előbb menjetek olvasni, aztán gyertek visszaXD

A történet úgy kezdődik, hogy Percy jó szokásához híven iskolát bont, majd megjelenik Rachel, akiről kiderül, hogy úgy általában is átlát a ködön, nem csak véletlenül jött össze neki a Hoover gátnál, és azon nyomban szétzilálja Percy és Annabeth betervezett randiját.

Amúgy is, ebben a regényben minden csaj Percyre van gerjedve. A srác meg összevissza szerencsétlenkedik, mert fogalma sincs, ki is tetszik neki valójában. Illetve, de. Szerintem nagyon jól tudja. Annabeth. De Rachel is helyes, Kalüpszó is gyönyörű (mondjuk ez már Odösszeusznak se jött be), és oooolyan nehéz a döntés. (Hülye :/)

Köszönjük szépen, Aphrodité, hogy így megbonyolítod hősünk szerelmi életét, különben unatkoznánk -.-

Egyébként Kalüpszót kifejezetten sajnáltam. Azért elfogadtam volna még pár oldalt, ami a kettejük között szövődött érzelmeket jobban kifejti, mert így egy kicsit “belédzúgtam, mert te itt vagy, mások meg nincsenek itt”-jellege van a dolognak, Percy meg csak áll ott megbabonázottan, hogy jah, te is szép vagy, elnéznélek még egy darabig.

A Rachel lány meg a másik. Oké, helyes, oké, jó arc, oké, egyértelműen gerjed Percyre, de ettől még ott van Annabeth, akiről mindez ugyanúgy elmondható. Ráadásul olyan látványosan féltékeny, hogy az nem is igaz. És fogadni merek, hogy a próféciát azért nem osztotta meg Percyvel, mert félt, hogy rá vonatkozik – ugyanis azt gondolta, ő az a fontos személy, és csak ő lehet, akiről szó van benne, és akire a halálnál is rosszabb sors vár. Erre Luke. Hát basszus már!

Mi van abban a srácban, amiért Thalia és Annabeth is így odáig van érte? Kicsit Luke ellenes vagyok, de még meglephet.

Ahogy például Nicónak is sikerült. Azt hittem, emo-prince lesz belőle (Zuko 2.0), de elég jól helyrerázta az író, és nem is kellett hozzá sokat várni. Nem volt kínos utállakutállakozás a könyv háromnegyed részében, megoldottuk annyiban, hogy:

– Figyelj, gyerek, hülye vagy.

– Ja, jó.

És onnantól Nico átment baaaadaaaassbeeee~~~ Éljen ő! A könyv végére totál megszerettem :3

Mik voltak még az emlékezetes pillanatok? Tetszettek a Daidaloszos álmok, és a főcsavar is. Erre most nem gondoltam. A Mount St Helen felkorbácsolása se volt semmi. Tud ez a Percy, ha akar:P Éa a szülinapos jelenet, mikor megjelent Poszeidón, és közölte, hogy “te vagy a kedvenc fiam”… awwwww *olvad, és nem csak a melegtől* Meg mikor az anyja pasija szabályosan megkérte Percytől a nő kezét. Cukiság a köbön!

De a vége!!! Ez volt az egyik legszemetebb lezárás, amit valaha láttam. Elhajítottam a könyvet, és ütlegeltem kicsit az ágyat (mer’ az puha és nem fáj tőle a kezem). Piszokság! Minden irányból!

Megjelenik Nico és közli, hogy “tudom, hogy győzhetnéd le Luke-ot”. Mire Percy: “Igen? Gyere, egyél egy kis tortát!” és VÉGE Piszok húzás volt Mr. Riordan. Nagyon piszok. Ezt nem felejtem ám el! Most ennek köszönhetően nincs egyáltalán “áh~ vége” érzésem, inkább úgy érzem, hogy “ide  a következő könyvvel!!!!!!!négynégy”

Ami bajos volt amúgy, az még mindig bajos. A sztori túlkomplikált, túl sok minden történik túl sok helyen (de most őszintén? Kit zavar?! Lassan már észre sem veszem a logikátlanságokatXD). A fordítás még mindig egyfelől sokszor találó, másfelől sokszor erősen háttttt (Mióta rovar a skorpió? Gugli! vagy Wiki! vagy biosz könyv!) satöbbi satöbbi… Négy könyvet elolvastam. Ha ezek tényleg olyan őrjítőek lennének, most nem tartanék itt, és nem várnám ennyire az ötödiket:P

Eddig ez volt a kedvenc!

3 thoughts on “Csata a labirintusban

 1. Én a neten olvastam el a könyvet amikor befejeztem:
  “ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ”
  Anya berohan
  “Jól vagy?”
  ˇnemˇ
  ˇmiért? mi a baj?ˇ
  “fáj a kezem mert akorát csaptam az író asztalomra”
  ez 3 napja történt ÉS MÉG MINDIG FÁJ A KEZEM!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Visszajelzés: Így olvasok én! | Jegyzetek a margón

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s